Renze Klamer

Renze Klamer is presentator, journalist en programmamaker.

Hij werkt graag op het kruisvlak van inhoud en entertainment. Met flair en speels gemak behandelt hij inhoudelijke onderwerpen, maar altijd met ruimte voor een kritische vraag én een knipoog.

Samen met Fidan Ekiz maakte hij van 2020 t/m 2021 de dagelijkse talkshow De Vooravond, met gemiddeld een miljoen kijkers.
Ook ontwikkelde en presenteerde Renze zijn eigen latenightshow Laat op Vrijdag. Op dit moment presenteert Renze het dagelijkse programma EenVandaag op NPO Radio 1.

Klamer werd geboren in Rotterdam en deed een economische HBO-opleiding in Breda. Na een stage begint hij bij de EO als marketeer, maar na een interne screening blijkt onmiddellijk zijn talent als presentator voor radio en televisie (Dit Is De Dag, Langs de Lijn En Omstreken, Makkelijk Praten Achteraf, Op weg naar The Passion).

In 2018 stapt hij over naar BNNVARA waar hij met ‘Na Het Nieuws’ zijn eigen dagelijkse talkshow krijgt op NPO Start. Al snel volgen programma’s als Op Weg naar het Lagerhuis en De Belbus van Kassa. In 2020 wordt hij vaste presentator van De Nieuws BV en ontwikkelt en presenteert hij Laat op Vrijdag op NPO 1.

Renze is te boeken als dagvoorzitter, presentator en panellid. Favoriete thema’s: Maatschappelijk debat, economie, media, technologische ontwikkeling, muziek, sport.

Talents: Presentator
Instagram: @RenzeKlamer