Malou Holshuijsen

Malou Holshuijsen is journalist, radiopresentator en programmamaker.

In haar humoristische column voor &C schrijft ze elke week over de schoonheid van het leven met alle vieze randjes die daarbij horen. Ze heeft een passie voor ongemak, omarmt mislukkingen en vecht tegen de schaamte.

Ze presenteert de podcast Millennial Mindfuck waar ze de realiteit recht in de ogen kijkt door onderwerpen bespreekbaar te maken die doorgaans liever worden vermeden. Soms ongemakkelijk eerlijk, vaak met een flinke dosis zelfspot. Momenteel schrijft ze aan haar debuutroman.

Malou studeerde -op een blauwe maandag- Museologie aan de kunstacademie van Amsterdam vervolgd door de studie Media en entertainmentmanagement. Halverwege haar studie werkte ze al als regisseur voor het NPO Radio 1 programma De Overnachting. Daarna maakte ze haar debuut als radiopresentator in De Wereld van BNN op NPO Radio 1. Als presentator van het programma START! op diezelfde zender begeleidde ze de BNNVARA Academy. Het interne opleidingstraject van BNNVARA.

Ze startte met interviewen voor de VARAGids waar tot op heden verrassende stukken van haar verschijnen. Samen met haar opa (85) en oma (85) maakte ze de radiodocumentaire ‘We aten bami en praatten oorlog’ die op herdenkingsdag werd uitgezonden op NPO Radio 1. Ze maakte de driedelige podcast serie ‘Achter de geraniums.’ Een kijkje in het leven van Thomas de thuiszorgmedewerker en zijn cliënt Tante Nel, een deftige dame met verzamelwoede. (BNNVARA)

Samen met Dolf Jansen en Timur Perlin co-presenteerde ze het humoristische NPO Radio 2 programma Zomerspijkers, de Zomervariant van het populaire programma Spijkers met Koppen. (BNNVARA)

In het programma de Nacht van de Radio (NPO Radio 1) sprak ze een uur lang met een gast uit de kunst en cultuur sector. Kenmerkend aan haar interviewstijl is de balans tussen verdieping en lichtheid. Zonder cynisme de humor ergens van in kunnen zien en jezelf kwetsbaar op durven stellen.

Dingen die je niet weet van Malou:

Haar keer presenteren op NPO Radio 1 was een geluk bij een -voor één iemand in het bijzonder- ongeluk. De presentator van dienst –hij dus- kreeg vlak voor de show acute buikgriep waardoor Malou, die het programma regisseerde gedwongen op de presentatorstoel plaatsnam.

Ze draagt zo veel mogelijk tweedehands kleding die ze regelmatig verkoopt via haar instagram account.

Ze is te boeken als: Presentator, interviewer en dagvoorzitter.

Onderwerpen:
Human interest
Kunst & Cultuur
Feminisme
Duurzaamheid

Talents: Journalist
Radiopresentator
Programmamaker
Interviewer
Dagvoorzitter
Instagram: @ikbenmalou