Malou Holshuijsen

Malou is te boeken als presentator, interviewer en dagvoorzitter.

Ook maakt en regisseert ze podcast, schrijft ze columns, korte verhalen en interviews op maat.

Haar debuutroman ‘Zachtop lachen’ komt februari 2021 uit bij uitgeverij Ambo Anthos. Haar columns en observaties verschijnen regelmatig in Het Parool.

Momenteel is Malou te horen als presentator op NPO Radio 2 in het programma ‘T Wordt nu laat. Ze presenteert de podcast ‘Ik zag iets moois’ (Het Parool) en is te zien en te horen in de tiendelige serie De Kleine Remedie (Het Parool), een samenwerking met Peter Heerschop en Paul de Munnik.

In haar humoristische column voor &C schrijft ze elke week over de schoonheid van het leven met alle vieze randjes die daarbij horen. Ze heeft een passie voor ongemak, omarmt mislukkingen en vecht tegen de schaamte.

Ze presenteert de podcast Ok Millennial (Het Parool) waar ze de realiteit recht in de ogen kijkt door onderwerpen bespreekbaar te maken die doorgaans liever worden vermeden. Soms ongemakkelijk eerlijk, vaak met een flinke dosis zelfspot.

Samen met haar opa (85) en oma (85) maakte ze de radiodocumentaire We aten bami en praatten oorlog die op herdenkingsdag werd uitgezonden. (NPO Radio 1.)

Ze maakte de driedelige podcast serie Achter de geraniums. Waarin ze een kijkje gaf in het leven van Thomas de thuiszorgmedewerker en zijn cliënt Tante Nel, een deftige dame met verzamelwoede. (BNNVARA)

Samen met Dolf Jansen co-presenteerde ze het humoristische NPO Radio 2 programma Zomerspijkers, de Zomervariant van het populaire programma Spijkers met Koppen. (BNNVARA)

In het programma De Nacht van de Radio sprak ze een uur lang met een gast uit de kunst en cultuur sector. Kenmerkend aan haar interviewstijl is de balans tussen verdieping en lichtheid. Zonder cynisme de humor ergens van in kunnen zien en jezelf kwetsbaar op durven stellen. (NPO Radio 1)

Talents: Journalist
Radiopresentator
Programmamaker
Interviewer
Dagvoorzitter
Instagram: @ikbenmalou