Lisette Wellens

Lisette Wellens is één van de vaste presentatoren van Goedemorgen Nederland, waar ze haar werk in de studio met live verslaggeving op locatie combineert.

Voor AT5 presenteerde ze het nieuws en de Straten van Amsterdam en deed ze verslag van grote evenementen zoals de Dam tot Damloop en de intocht van sinterklaas. Haar debuut voor de camera maakte ze bij RTL Live waar ze elke dag live verslag deed van een actuele gebeurtenis in het land.

In haar examenjaar was Lisette panellid bij het Jongerenlagerhuis van de VARA. Ze besloot naar de School voor Journalistiek in Utrecht te gaan en studeerde cum laude af. Na haar opleiding vertrok ze naar Curaçao, het geboorte-eiland van haar moeder, om daar bij het Jeugdjournaal voor de voormalige Nederlandse Antillen en later bij de Caribische redactie van de Wereldomroep te gaan werken. Tijdens haar tijd op het eiland schreef ze Kabei Krioyo – the Wonders of Creole Hair, een boek over de bevolking van Curaçao, de manier waarop ze hun haar dragen en de ‘haarverhalen’ die bij hun kapsels horen.

Na haar terugkeer in Nederland werkte Wellens als redacteur bij Hart van Nederland en daarna bij het NOS Jeugdjournaal.

Talents: Presentatrice
Schrijfster