Debby Gerritsen

Debby Gerritsen is journaliste, bladenmaker en presentatrice.

Debby kijkt met een kritische, open en vooral nuchtere blik naar actuele en maatschappelijke thema’s. Bij voorkeur vrouw gerelateerde onderwerpen, feminisme en seksualiteit. Maar een inhoudelijk gesprek over voetbal, muziek of boeken gaat ze ook zeker niet uit de weg. Ze heeft een brede interesse, humor en stijl.

Debby groeide op in het Sallandse Raalte en verhuisde op haar 17de naar Amsterdam om te studeren. Na haar studie Communicatie aan de Hogeschool Holland ging ze in de leer bij grafisch ontwerper Jean Paul Commandeur (Ecco Fatto!). Ze werkte als journalist/grafisch ontwerper/artdirector bij o.a Quote, Quote Finance, ELLE, Folia en Nieuwe Revu. In 2010 startte Debby als founding editor de duurzame glossy VEGA (Sanoma Media) en in 2015 stond ze als hoofdredacteur aan de wieg van het literair erotische tijdschrift Oh. Sinds 2017 is Debby hoofdredacteur van het weekblad VIVA en VIVA Mama (Sanoma Media).

Naast werken is Debby een fanatiek sport liefhebber. In de sportschool of als toeschouwer in het stadion of op de bank. Van voetbal, F1, tennis, schaatsten tot -jawel- darten.

Debby woont en werkt in Amsterdam maar reist zodra het kan de wereld over. Ook bezoekt ze nog graag het Oosten waar ze als klein meisje opgroeide en droomde van een carrière als spion, schaatser of zangeres. Zingen deed ze in verschillende bandjes maar haar grote doorbraak moet nog komen.

Debby is op dit moment bezig met een podcast serie over het thema kinderen en (bewust)kinderloosheid

Je haar boeken als columnist, presentatrice en dagvoorzitter. Radio, tv en podcast.

Talents: Bladenmaker
Journalist
Presentatrice