Uit Beeld – Amber Brantsen

Amber Brantsen is journalist en presentator bij de NOS.

Radio was de eerste grote liefde van Amber. Ze werkte al tijdens haar studie Bestuurskunde als nieuwslezer bij Omroep West. Na een stage bij de NOS mocht ze beginnen als nieuwslezer in Hilversum. Eerst bij 3FM, later als co-host van het NOS Radio 1 Journaal.

De Volkskrant riep Amber uit tot ‘Radiotalent van het Jaar 2016’. Bovendien was ze genomineerd voor de Philip Bloemendal Prijs.

Sinds 2017 is Amber een van de vaste gezichten van het NOS Journaal. Met haar scherpe journalistieke blik en een feilloos gevoel voor taal en toon weet ze precies hoe je een nieuwsverhaal brengt.

Amber ademt journalistiek. Je kunt haar met recht een nieuwsjunkie noemen. Van gezondheidszorg tot onderwijs, en van duurzaamheid tot bedrijfsleven, Amber bijt zich erin vast. Bovendien vindt ze het belangrijk dat er altijd oog is voor de impact van het nieuwsverhaal.

Daarnaast maakt ze veel plezier de NOS Formule 1-podcast en presenteert ze voor de NOS diverse locatie-uitzendingen, zoals het jaarlijkse programma ‘Artiesten voor de Vrijheid’, op 5 mei.

Funfacts: in haar vrije tijd doet Amber aan Crossfit en als ze geen journalist was geworden, had ze graag stewardess willen zijn.

Talents: Journalist
Presentator
Instagram: @AmberBrantsen