Thomas Erdbrink

Na 25 jaar als correspondent in het Midden-Oosten gewoond en gewerkt te hebben, is Thomas Erdbrink Nederland’s meest prominente internationale journalist.

Als Tehran Bureau Chief voor The New York Times was hij meer dan een decennium vrijwel de enige Westerse journalist in Iran. Hij was een prominent gezicht op CNN en zijn werk werd vanuit het Witte Huis op de voet gevolgd.

Thomas is in Nederland bekend van zijn serie Onze Man in Teheran, deze serie werd ook in Amerika uitgezonden. Hij was presentator van Zomergasten, NOS en NRC correspondent en columnist bij de Volkskrant. Tegelijkertijd integreerde hij in Iran, trouwde en leerde Perzisch.

Nadat hij in 2019 een werkverbod kreeg van de Iraanse autoriteiten, stortte zijn persoonlijke leven in. Zijn opdrachtgever vroeg hem om in Zweden te gaan werken. Ver van zijn vrouw en vorige leven, merkte Thomas dat hij een halve Iraniër is geworden.

Het missen werd te veel en na twee jaar nam Thomas ontslag bij de Times om meer vrijheid te hebben. Hij woont nu (prive) weer in Iran, is regelmatig in Nederland en maakt een documentaireserie in Afghanistan over het leven onder de Taliban.

VOICE-OVER DEMO – NL

VOICE-OVER DEMO – EN