Simone Weimans

Simone Weimans is sinds 2011 werkzaam als presentator bij de NOS. Naast de Journaals is ze ook te zien in andere NOS-liveprogramma’s zoals de uitslagenavond van de Europese verkiezingen, het bevrijdingsdagconcert en de slavernijherdenking op 1 juli. Ze is iedere vrijdagavond te horen op NPO Radio 1 in NOS Met het Oog op Morgen.

Na haar propedeuse sociologie studeerde ze in 1997 af als communicatiewetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens die studie begon ze bij de Wereldomroep op de engelstalige afdeling waar ze het journalistieke handwerk leerde. Daarna werkte ze tot 2013 bij de VARA. Als redacteur, verslaggever en presentator was te horen in vele radioprogramma’s van die omroep, waaronder De Ochtenden en Radio Kassa.

Simone is zeker te porren voor een spelletje en in 2018 was ze een van de tien kandidaten van Wie is de Mol? Ze schuift regelmatig aan als tafeldame in De wereld draait door en heeft ook een grote liefde voor kunst en cultuur; in 2018 en 2019 was ze juryvoorzitter van de Amsterdamprijs van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Soms staat ze zelfs als actrice op het toneel en werkte mee aan voorstellingen van Theatergroep Urban Myth.

VOICE-OVER DEMO – NL

VOICE-OVER DEMO – EN