Selecteer een pagina

Siham Raijoul


Siham Raijoul is behoorlijk gedreven.

Gedreven met een zachte G, aangezien ze geboren en getogen is in het Brabantse Veghel. Siham is bekend van het NOS Jeugdjournaal en presenteert sinds februari 2020 het nieuwsprogramma Hart van Nederland.

Om Siham beter te leren kennen, gaan we terug naar Brabant. Daar liggen de wortels van haar journalistieke carrière. Als kind was ze al dol op op het geven van spreekbeurten en boekbesprekingen en pakte ze de voorbereidingen grondig aan. Haar liefde voor onderzoek doen en verhalen vertellen kwamen daarna goed van pas toen ze Journalistiek in Tilburg ging studeren. Tijdens haar opleiding liep ze stage bij Omroep Brabant, waarna ze er mocht beginnen als redacteur. Daarna groeide ze uit tot verslaggever en presentator bij Brabant Nieuws. Zo ontwikkelde Siham haar liefde voor tv en rolde ze in het vak.Daarna kwam het NOS Jeugdjournaal. Haar dromen werden daar, sneller dan verwacht, werkelijkheid. Na een stage bij het Jeugdjournaal bleef ze hangen als redacteur. Een jaar later deed ze een screentest en werd ze presentator en verslaggever. Met veel plezier dook ze dagelijks in de verhalen van kinderen en maakte ze het nieuws inzichtelijk voor die groep. Haar tien jaren daar zijn kort samen te vatten. Ze is binnengekomen als stagiair en vertrok jaren later als verslaggever en presentator met een boel journalistieke ervaring op zak.

Naast het verslaan van het dagelijkse nieuws maakte ze een documentaire, presenteerde ze de verkiezingsuitzending met alle lijsttrekkers in de studio én maakte Siham uitstapjes naar NOS Evenementen. Daarvoor versloeg ze onder andere Koningsdag en Bevrijdingsdag. Daarnaast is Siham te zien als dagvoorzitter, jurylid bij debat- en voorleeswedstrijden en is ze te horen als voice-over. Een stem die je niet snel vergeet, door die charmante zachte G.

Wat je hoogstwaarschijnlijk niet over Siham weet, is dat haar naam ‘pijlen’ betekent in het Arabisch. Die richt ze sinds een jaar ook op het surfen. Haar vakantiebestemming moet daarom voortaan voldoen aan hoge golven, zon en een mooi strand. Op het water probeert ze de sport steeds beter onder de knie te krijgen. En die gedrevenheid waar ze vroeger al een boekpresentatie mee hield, komt daarbij maar wát goed van pas.

Download foto

Instagram