Nadia Moussaid

Nadia is journalist, programmamaker en presentatrice van o.a. NADIA en On Stage voor de VPRO.

Ook presenteerde ze Op1 voor omroep BNNVARA en Nieuws en Co voor de NOS op NPO Radio 1.

Haar missie is om verdiepende journalistieke series te maken, die net dat stapje verder gaan en de kijker wakker schudden. Maar ook humor is haar niet vreemd. Dat is goed te zien in de driedelige serie Mijn Vader de Gelukszoeker, die ze maakte voor de VPRO en die genomineerd werd voor De Zilveren Nipkowschijf.

Nadia presenteerde voor de VPRO tevens het kunst- en cultuurprogramma Mondo en was eerder een van de vaste presentatoren van Brandpunt+ (KRO-NCRV), waar ze onder meer reportages maakte over mensenhandel en kinderprostitutie in Nigeria. Ook presenteerde ze De Nieuwe Maan (NTR), werkte ze als journalist voor AT5 en maakte ze documentaires. In de zomer van 2018 verving ze Eva Jinek tijdens haar zwangerschapsverlof op de late avond met de dagelijkse talkshow Laat op Een, waarvoor ze veel lof ontving.

Na haar studie International Business & Languages werkte Nadia voor het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering. Maar de media lonkte. Ze deed een tweede studie sociale en culturele antropologie aan de VU en bepaalde daar haar Masters. Daarna werkte Nadia bij Women Inc., MTNL/VPRO en AT5. In 2015 maakte ze voor de KRO-NCRV de aangrijpende documentaire Leven, liefde & hiv, over twee vrouwen met hiv, en voor het online journalistieke platform Mindshakes van NRC de korte documentaire Lost Generation, over jongeren in Bosnië-Herzegovina, 20 jaar na de oorlog.

Een greep uit een aantal opdrachtgevers; de Talkshows op het Nederlands Film Festival, het IDFA, Prins Claus Fonds, Women Inc. Talent naar de Top Cinema Arabe, IISG, TedXAmsterdam, Pakhuis de Zwijger, debatcentrum de Balie, AVRO/TROS, NOOR Images, World Cinema Amsterdam, Amsterdam University Press, Felix Meritus en de G10 van de Filosofie en Economie.

VOICE-OVER DEMO – NL

VOICE-OVER DEMO – EN