Lisette Wellens

Lisette Wellens is journalist en programmamaker. Ze is presentator van ochtendprogramma Goedemorgen Nederland en columnist voor tijdschrift &C.

Lisette is bevlogen, kritisch en breed geïnteresseerd. Ze is gespecialiseerd in maatschappelijke onderwerpen en het Caribisch deel van het koninkrijk, maar interviewt met hetzelfde gemak een minister of een CEO. Als presentator van een dagelijkse talkshow zit ze goed in het nieuws, maar ze voelt zich ook thuis bij kunst, cultuur en lichtere thema’s. Door haar sprankelende persoonlijkheid weet zij al deze onderwerpen een eigen, menselijke toon mee te geven.

Haar debuut voor de camera maakte Lisette in haar examenjaar van de middelbare school als panellid bij het Jongerenlagerhuis van de VARA. Die eerste kennismaking smaakte naar meer. Ze staakte haar beoogde carrière als musicalster en ging naar de School voor Journalistiek in Utrecht, waar ze cum laude afstudeerde.

Na haar opleiding vertrok ze naar Curaçao, het geboorte-eiland van haar moeder. Ze werkte daar bij het Jeugdjournaal voor de toenmalige Nederlandse Antillen en bij de Caribische redactie van de Wereldomroep. Ook schreef ze Kabei Krioyo – the Wonders of Creole Hair, een boek over ‘haarverhalen’ van de bevolking van Curaçao.

Terug in Nederland was Lisette redacteur bij Hart van Nederland en werkte ze bij het NOS Jeugdjournaal. Ze was verslaggever voor dagelijks magazine RTL live en presenteerde voor AT5 het Nieuws en De Straten van Amsterdam.

Sinds 2017 staat Lisette dagelijks om 3:45 op om Nederland in de vroege ochtend bij te praten over de actualiteit. Naast haar televisiewerk maakt ze graag uitstapjes naar de radio: ze presenteerde interviewprogramma’s ’t Wordt Nu Laat (NPO Radio 2) en De Diepte In (NPO Radio 1).

Voor &C schrijft ze maandelijks over het moederschap en wat dat met haar doet.

Lisette is te boeken als presentator, debatleider, interviewer en dagvoorzitter. Zij deed dit eerder voor onder meer Unicef, debatcentrum De Balie, Dutch Design Week, Appeltjes van Oranje, Deloitte en ING.

VOICE-OVER DEMO – NL

VOICE-OVER DEMO – EN