Selecteer een pagina

Lisa Loeb

Lisa Loeb (Amsterdam, 1989) is een waar multitalent: cabaretier, presentatrice, zangeres en schrijver. In de zomer van 2021 won zij het programma De Slimste Mens en brak ze door bij het grote publiek. 

Lisa is de host van FBoy Island, de eerste Nederlandse HBO Max serie. FBoy Island is een komische datingshow vol onverwachte wendingen, waar de vrouwen altijd in de lead zijn. 

Annelies Sitvast, Head of Unscripted HBO Max: “FBoy Island komt naar Nederland na het grote succes van het eerste Amerikaanse seizoen. Met multitalent, maar vooral een van de grappigste vrouwen van Nederland, Lisa Loeb, hebben we de perfecte match gevonden voor FBoy Island.”

Lisa studeerde cum laude af in de richting jazz-zang op het Conservatorium van Amsterdam en volgde haar master aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Als cabaretier speelde ze in zo’n beetje elk theater van Nederland. Ze stond meermaals op festivals als Lowlands en Zwarte Cross en werd drie keer genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied

Vanaf mei 2022 is Lisa te zien in het EO-programma Amazing Grace, waar zij met zeven andere zangers duikt in de wereld van de gospelmuziek. Daarnaast is Lisa door haar humor en maatschappelijke betrokkenheid een graag geziene gast in talkshows als Khalid & Sophie en Op1. Naast haar werk in het theater en op tv schrijft Lisa momenteel haar autobiografische debuutroman BANG, die in het najaar van 2022 verschijnt bij uitgeverij Lebowski. 

Download foto

Instagram