Selecteer een pagina

Lisa Loeb

Lisa Loeb (1989) is cabaretier, zangeres, actrice, componist, opperfeminist, aanstekelijk enthousiast en koningin van de gezichtsuitdrukkingen.

In de zomer van 2021 won ze op spectaculaire wijze De Slimste Mens en brak ze door bij het grote publiek. Daarnaast heeft Lisa een wekelijkse column in het programma Khalid & Sophie op NPO1 én is ze momenteel in de theaters te zien met de cabaretvoorstelling Extase. In maart 2021 werd het nummer ‘Mijn Odyssee’, afkomstig uit de voorstelling, genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied.

Lisa studeerde cum laude af in de richting jazz-zang en volgde haar master aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Daarna was ze acht jaar lang onderdeel van het cabaretduo Matroesjka, waarmee ze de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival won en in zo’n beetje ieder theater van Nederland stond. Als actrice kun je haar kennen van de Oerol-voorstelling Romeo en Julia. Helaas kun je haar niet kennen van de film Mannenharten 2, want daar is ze bruut uitgeknipt.

Lisa houdt van intellectuele humor, maar kan stiekem ook heel hard lachen om flauwe woordgrappen. Daarom eindigt haar biografie met: Lisa Loeb is schaamteloos, rauw en zingt loebzuiver.

Anderen over Lisa Loeb

“Het vergt veel moed om met de nodige zelfspot en een onverholen eerlijkheid op een podium te vertellen over je eigen geestelijke gezondheid” – De Telegraaf

“Als een komeet joeg Lisa Loeb door De Slimste Mens en verpulverde haar concurrenten.” – AD

“Loeb viel op door haar enorme kennis van ongeveer alles. Hoge of lage cultuur, ze is van alle markten thuis. Waar Loeb als deelnemer ook door uitblonk was haar zelfspot.”

“Ze is aanstekelijk enthousiast en heeft een dijk van een stem: cabaretier Lisa Loeb weet goed wat ze doet.” – JAN magazine

“Loeb viel op door haar enorme kennis van ongeveer alles. Hoge of lage cultuur, ze is van alle markten thuis. Waar Loeb als deelnemer ook door uitblonk was haar zelfspot.” – Trouw

Download foto

Instagram