Selecteer een pagina

Ginny Ranu Ramkisoen

Ginny Ranu Ramkisoen is creatief ondernemer, schrijft, presenteert, maakt kunst en is consultant editor in de boekenwereld.

Creativiteit heeft er bij Ginny altijd ingezeten. Al zou haar moeder anders hebben beweerd in 1991 nadat ze in groep 2 met een zelf geknutselde “snoepautomaat” het schoolplein afliep wat tot haar moeder’s grote teleurstelling slechts een leeg bakje kruidenboter met een gat bovenop bleek.
Dat is nu anders. Dingen verzinnen en maken is waar Ginny goed in is. Ze vertaalt haar visie en ideeën in tastbare creaties. Althans, zo omschrijft ze haar werk op feesten en partijen.
Van een vacatureplatform voor werkzoekenden in de Randstad (Vacature Via Ginny 2013-2019), onconventionele boeklanceringen tot het illustreren van InstagramGIFS of het acquireren- en begeleiden van auteurs in opdracht van A.W. Bruna Uitgevers; Een Jack of all trades, master of none, but oftentimes better than a master of one.

Als ervaringsdeskundige vertelt Ginny vaak over werk en carrière. Dat deed ze bijvoorbeeld al eens tijdens het Happinez Seminar of op International Women’s Day bij Warner Music als ook bij Quote Talks of in voormalig eigen rubriek ‘How I Do The Job’ voor Marie Claire magazine, waarvoor ze ook de onlinevideo’s presenteerde. Je vindt haar met enige regelmaat in de media, zoals op o.a. evajinek.nl, LINDA.nl, Quote, Cosmopolitan, VOGUE, Marie Claire, Algemeen Dagblad en ELLE.

Aangezien ze graag praat hoor je haar ook terug in podcasts, zoals bijvoorbeeld die van LINDA., POM of Cosmopolitan.

In 2018 publiceerde Ginny haar eerste boek i.s.m. uitgeverij A.W. Bruna, genaamd ‘Ginny werkt – De jobguide voor jouw droombaan’.
Het boek gaat over hoe je een baan vindt waar je het écht naar je zin hebt, waar je groeit en waar je talenten benut worden, geschreven met een gezonde dosis nuchterheid. Niet alles is altijd fantastisch en daar moeten we ook niet naar streven, vindt Ginny.

Momenteel werkt ze aan het manuscript van haar tweede boek ‘De dood – Een troostboekje voor mensen zoals jij en ik’ welke gepland staat voor publicatie (2021). Ginnyverloor haar ouders op jonge leeftijd en schrijft dit boek om mensen die een dierbare hebben verloren, troost en herkenning te bieden.

Ginny is niet bang om vragen te stellen en is niet vies van wat zelfspot. Ze woont in Amsterdam, haalt plezier uit activiteiten zoals buiten de deur eten  wegens onvoldoende capaciteit om een eetbaar gerecht te maken, houdt van borrelen met vrienden en luistert graag muziek.

In haar vrije tijd maakt ze abstracte kunst of belandt ze in een telkens wisselende hyperfixactie inzake bizarre onderwerpen.

Download foto

Instagram