Selecteer een pagina

Fidan Ekiz

Fidan Ekiz is journalist en documentairemaker en bekend om haar scherpe tong en warme persoonlijkheid.

Voor Omroep WNL vormt ze samen met Sven Kockelmann een presentatieduo bij de talkshow Op1 en presenteert ze op zaterdagmiddag het NPO Radio 1-programma In de Kantine met Wieger Hemmer vanuit De Doelen in Rotterdam. Eerder presenteerde ze De Vooravond met Renze Klamer en was ze presentatrice van De Nieuwe Maan. Ook is ze regelmatig als ‘wingman’ te zien bij het programma Half8.

Fidan is niet alleen open maar vooral ook openminded en vindt haar (eigen) weg in zowel multiculturele,  feministische en actuele thema’s als in luchtigere onderwerpen. Ze combineert, kortom, het inhoudelijke graag met haar voorliefde voor lifestyle- en glamour en weet als geen ander wat er speelt in de maatschappij en in de wereld. Ze is een scherpe interviewer en gaat geen vraag uit de weg.

Kritisch, humoristisch, goudeerlijk en kwetsbaar is ze over de actualiteit, maar ook over alles waar ze als mens, vrouw en moeder van een zoon mee wordt geconfronteerd.

Fidan werkte voor het Rotterdams Dagblad, RTL Nieuws en Pauw en Witteman, maar veel mensen zullen haar ook kennen als tafeldame bij DWDD. Ze schrijft columns voor het Algemeen Dagblad en Talkies Magazine en maakte een documentaireserie over vrouwengeschiedenis voor de VARA: Vrouw op Mars. Ook maakte zij een documentaire over (de verkiezingen in) Turkije.

Ze is te boeken als presentatrice en dagvoorzitter, maar ook voor lezingen en columns op maat. Momenteel werkt ze aan twee nieuwe documentaires.

Download foto