Selecteer een pagina

Ciana Mayam

Ciana Mayam (1990) is presentator, programmamaker en dagvoorzitter.

Ciana staat bekend om haar doortastende, humoristische en warme manier van interviewen. Haar missie is om verhalen aan het licht te brengen die het wij-zij denken doorbreken en bijdragen aan een open-minded en inclusieve samenleving. Dat doet ze met tekst, audio en beeld.

Zo heeft ze ervaring als schrijvend journalist bij FunX en Metro, presenteerde ze ‘De Nacht van Omroep Zwart’ op NPO Radio 1 en de podcast ‘First Eet Cast’ over eetstoornissen. Inmiddels kennen we haar natuurlijk als hét gezicht van de Belbus van Kassa (BNNVARA), waar ze opkomt voor consumenten en de confrontatie aangaat met bedrijven. Vlijmscherp en met een knipoog, zoals we van haar gewend zijn.

Ciana raakt niet uitgepraat over maatschappelijke ontwikkelingen, het belang van diverse representatie, mentale gezondheid, (zelf)liefde, feminisme en seksualiteit. Nieuwsgierig als ze is, treedt ze ook vaak buiten haar comfortzone door events te hosten over andere thema’s. Hierdoor weet ze met een frisse blik onderwerpen voor iedereen toegankelijk te maken.

Het gaat om het vertellen van verhalen die ertoe doen. In tekst, beeld of audio, in de nieuwssfeer of juist entertainment: Ciana geeft een verhaal wat het nodig heeft om gehoord te worden. Dat is waar ze elke dag vol energie voor gaat.

Ze is te boeken als presentator, dagvoorzitter, stemacteur, actrice en columnist.

Download foto

Instagram