Amber Brantsen

Amber Brantsen is presentator, journalist en schrijver.

Vanaf 2022 is ze het gezicht van de Formule 1 in Nederland. Ze presenteert dan voor Viaplay de studioprogramma’s tijdens de raceweekenden.

Amber begon ooit bij de radio als nieuwslezer. Eerst bij de lokale omroep, later tijdens haar studie Bestuurskunde bij Radio West. Na een stage bij de NOS mocht ze beginnen als nieuwslezer in Hilversum. Aanvankelijk bij 3FM, en vervolgens als co-host van het NOS Radio 1 Journaal.

De Volkskrant riep Amber uit tot ‘Radiotalent van het Jaar 2016’. In dat jaar kreeg ze ook de RadioFreak Award voor ‘Beste Nieuwslezer’ en was ze genomineerd voor de Philip Bloemendal Prijs.

Van 2017 tot 2021 was Amber een van de vaste gezichten van het NOS Journaal op tv, waar ze de verschillende journaals presenteerde, waaronder het Achtuurjournaal. Ook was ze de presentator van diverse grote evenementen, zoals ‘Artiesten voor de Vrijheid’ en Koningsdag. Met haar scherpe journalistieke blik en een feilloos gevoel voor taal en toon weet ze precies hoe je een nieuwsverhaal brengt.

Naast haar televisiewerk kreeg ze de kans om de NOS Formule 1-podcast op te zetten en te presenteren. Dat zou later een vervolg krijgen met een carrière bij het Nederlandse F1-team van Viaplay.

In 2020 schreef Amber het boek Uit Beeld (Prometheus), over haar vroegere eetstoornis.

Amber ademt journalistiek. Je kunt haar met recht een nieuwsjunkie noemen. Van (geestelijke) gezondheidszorg tot onderwijs, en van duurzaamheid tot bedrijfsleven, Amber bijt zich erin vast. Daarnaast is ze gespecialiseerd in alles wat met de Formule 1 te maken heeft.

VOICE-OVER DEMO