Amber Brantsen

Amber Brantsen is een veelzijdig presentator, journalist en schrijver. Sinds 2022 is ze voor Viaplay de presentator van de Formule 1 in Nederland. Haar carrière begon als radionieuwslezer bij de lokale omroep van Leiden en het regionale Omroep West, waarna ze doorstroomde naar NPO 3FM en het NOS Radio 1 Journaal. Amber werd vervolgens bij het grote publiek bekend als een van de vaste gezichten van het NOS Journaal op televisie.

Amber ademt journalistiek. Haar talent werd erkend met titels als ‘Radiotalent van het Jaar 2016’ en de RadioFreak Award voor ‘Beste Nieuwslezer’. Ook werd ze genomineerd voor de Philip Bloemendal Prijs. Van 2017 tot 2021 presenteerde Amber het NOS Journaal, en nam ze ook de presentatie van grote evenementen zoals ‘Artiesten voor de Vrijheid’ en Koningsdag voor haar rekening.

In 2020 publiceerde Amber haar boek "Uit Beeld" (Prometheus), waarin ze openhartig vertelt over haar vroegere eetstoornis. Het boek biedt een intieme blik in het proces van ziekte en herstel, en heeft vele lezers geïnspireerd.

Amber begon haar werk als tv-presentator bij de NOS te combineren met haar passie voor Formule 1 toen ze in 2019 de kans kreeg mee te werken aan het opzetten van de NOS Formule 1-podcast. Dat bleef niet onopgemerkt, want in 2022 werd ze door Viaplay gevraagd om de presentatie van de Formule 1-programma’s in Nederland voor haar rekening te nemen. Sindsdien verzorgt ze elk raceweekend de centrale studiopresentatie en leidt ze de talkshow "F1 Shakedown", evenals de voor- en nabeschouwingen van de kwalificaties en races. Zo nu en dan is ze ook op locatie te vinden voor interviews en reportages.

Met haar journalistieke achtergrond en brede interesse kan Amber zich met elk publiek verbinden. Of het nu gaat over high fashion, kinderproducten, gezondheidszorg, e-commerce, mobiliteit of iets anders. Ze is scherp, brengt de boodschap feilloos over en haalt het beste in haar gasten naar boven.