Selecteer een pagina
Lezingen

Doortje Smithuijsen

Iedereen Verslaafd
In de lezing gebaseerd op haar boek ‘Iedereen Verslaafd?’ houdt Doortje Smithuijsen het publiek een spiegel voor wat betreft hun digitale gedrag. Hoe hoog is jouw schermtijd? Wat zegt dat over jou? Waarom kan je soms het gevoel hebben dat je telefoon gaat terwijl het niet zo is? En waarom wil je nooit meer de deur uit zonder stappenteller? Aan de hand van anekdotes, filmpjes, feiten en cijfers maakt Doortje het publiek wegwijs door hun eigen digitale gewoonten.

Schaamteloos Randstedelijk
In deze lezing bespreekt Doortje het gedrag van de verwende, stadse millennial. Ze willen alleen maar natuurwijn drinken en op vanmoofs rondrijden, lijkt het, maar waaróm willen ze dat? Aan de hand van laagdrempelige voorbeelden laat Doortje zien wat er onder dit gedrag ten grondslag ligt: een individualistische samenleving, sociale daling, kansenongelijkheid en statusangst. Na deze lezing zal een havercappuccino nooit meer hetzelfde smaken.

Lezingen

Thomas Erdbrink

Onze man herontdekt Nederland
In een persoonlijk college legt Thomas Erdbrink uit hoe hij van een hele Nederlander veranderde in een halve Iraniër en weer terug. Of toch niet? Na twintig jaar in Iran, begint hijaan een ontdekkingstocht door zijn eigen geboorteland en herontdekt hij Nederland anno 2022. Van de ov-chipkaart tot festivals en van glutenvrijbrood tot havercappuccino.

Volgens Thomas is iedere reis een ontsnapping uit onze dagelijkse bubbel, een gekozen ontregeling die telkens weer de ogen opent. Want waar je ook heen gaat, je neemt altijd iets mee terug naar huis. Wat nam hij dan mee uit Iran en kunnen wij daar wat van opsteken? Daarover vertelt hij uitgebreid in deze lezing. Eén ding kunnen we alvast verklappen. Los van de soepele omgangsvormen van het Midden, is er nog een troefkaart: De Iraanse dansmoves.

Lezingen

Angelique Houtveen


De druk om te presteren als je buiten de norm valt
Zijn er mensen in je bedrijf die buiten de norm vallen? Omdat ze als vrouw in een mannelijke omgeving werken of als persoon van kleur in een overwegend witte omgeving? Angelique gaf in 2022 een TedX talk over de druk om te presteren als je buiten de norm valt. Ze vertelt haar persoonlijke verhaal over hoe ze als klein meisje met een droom de radiowereld in kwam maar daar tegen vele zaken opliep die uiteindelijk hebben geleid tot een burn-out. Hoe kan je voorkomen dat mensen uitvallen en de mensen in je bedrijf beter ondersteunen en begrijpen? In deze sessie gaat Angelique dieper in op haar TedX talk en deelt haar inzichten. 

De kracht van Muziek
Muziek heeft Angelique door de meeste lastige momenten in haar leven gesleept. Zij weet als geen ander hoe muziek in te zetten om je humeur te verbeteren (of verslechteren) maar vooral hoe je door middel van muziek dichter bij je gevoel kan komen. In deze interactieve sessie, die op maat gemaakt kan worden, deelt Angelique eerst een stuk theorie over muziek en emoties, om vervolgens samen met het publiek op zoek te gaan naar verhalen en emoties achter de muziek.

Lezingen

Lisa Loeb

Bang
In deze openhartige en humoristische lezing, gebaseerd op haar boek BANG: (lachend) leven met een angststoornis, deelt Lisa Loeb haar persoonlijke verhaal. Van het moment van diagnose tot het winnen van De Slimste Mens; Lisa vertelt hoe ze zich niet door haar angststoornis laat beperken, maar er juist haar grootste kracht van heeft gemaakt. Ze deelt praktische tips en technieken die haar hebben geholpen om haar dromen waar te maken, en die het publiek ook toe kan passen in hun eigen leven. Deze lezing is niet alleen relevant voor mensen die zelf te maken hebben (gehad) met een angststoornis, maar ook voor iedereen die persoonlijke groei en ontwikkeling nastreeft. Lisa biedt een inspirerend en vermakelijk verhaal vol praktische handvatten, waardoor het publiek geïnformeerd én geïnspireerd de zaal uit gaat, en meteen met concrete tools aan de slag kan gaan.

Vrouwelijk talent in de spotlight
Vrouwen vormen in Nederland de meerderheid, maar zijn nog steeds zwaar ondervertegenwoordigd in de raden van bestuur, de politiek en de media. Daardoor laten we zóveel onbenut talent en potentieel liggen. Tijd voor verandering. Tijd om vrouwelijk talent in de spotlight te zetten! In deze lezing neemt Lisa Loeb je mee op een reis langs de uitdagingen die vrouwen nog steeds tegenkomen. Aan de hand van haar eigen ervaringen en de vooroordelen waarmee zij te maken heeft gehad, laat ze zien wat vrouwen zelf kunnen doen om meer ruimte in te nemen, en hoe organisaties ervoor kunnen zorgen dat er daadwerkelijk ruimte is voor dat vrouwelijke talent.